Lekvárok
Lekvárjaink rövid főzési idővel (kivétel a kajszibarack és a szilva), magas gyümölcstartalommal TARTÓSÍTÓSZER NÉLKÜL készülnek. A tartósítás feladatát csupán hő látja el. Ennek “hátránya”, hogy a lekvárokat kibontás után gyorsan el kell fogyasztani, ill. hűtőben tárolni. Azt hiszem az előbbi követelmény nem fog kedves vevőim nehezére esni. Lekvárjainkban a gyümölcsön és a cukron kívül más adalékot nem használunk, csupán alacsony pektintartalmú gyümölcsökhöz használunk kis mennyiségben teljesen természetes gyümölcspektint.
Showing all 13 results
Áfonya lekvár
700Ft
Gyümölcstartalom: 75%
A hagyományos felhasználás mellett a feketeribizlihez hasonlóan sültek, elsősorban vadak mellé fogyasztható.
Csipke lekvár
700Ft
Azt hiszem a legértékesebb lekvárunk, mellyel sok vásárlónk vágyát elégítjük ki. Hála a gépesített paszírozásnak nem kell horrorisztikus áron adnunk, sőt.
Erdei lekvár
850Ft
Összetétel: 70 % gyümölcs (piros- és feketeribizli, málna, szeder), cukor, gyümölcspektin
Feketeribizli lekvár
850Ft
Összetétel: 66 % ribizli, cukor
A hagyományos felhasználáson kívül sültek mellé is ajánljuk.
Kajszibarack lekvár
700Ft – 1,300Ft
Összetétel: 80% barack, cukor
Klasszikus lekvár. Palacsintába, piskótába szinte pótolhatatlan.
Kökény lekvár
700Ft
Igazi kuriózum. Semmivel össze nem téveszthető íz. Enyhe fanyarságát nem nyomja el a csupán 30 % cukor. Ilyet boltban nem kapni, de máshol sem nagyon.

Málna lekvár
600Ft
Az idei évben sajnos az aszályos időjárás miatt Mo-on nagyon kevés málna termett. Ezt a mennyiséget nagyon magas áron lehetett eladni. Az ebből készült termékeket aranyáron kellene adnunk, ezért fájó szívvel úgy döntöttünk, hogy idén nem készítünk málna szörpöt és lekvárt. Csak remélni tudjuk, hogy jövőre jobb termés lesz. Addig is kóstolják meg egyéb termékeinket!
Összetétel: 75 % málna, cukor, gyümölcspektin
Átpaszírozva, mag nélkül.