Lekvárok
Lekvárjaink rövid főzési idővel (kivétel a kajszibarack és a szilva), magas gyümölcstartalommal TARTÓSÍTÓSZER NÉLKÜL készülnek. A tartósítás feladatát csupán hő látja el. Ennek “hátránya”, hogy a lekvárokat kibontás után gyorsan el kell fogyasztani, ill. hűtőben tárolni. Azt hiszem az előbbi követelmény nem fog kedves vevőim nehezére esni. Lekvárjainkban a gyümölcsön és a cukron kívül más adalékot nem használunk, csupán alacsony pektintartalmú gyümölcsökhöz használunk kis mennyiségben teljesen természetes gyümölcspektint.
Showing all 13 results
Áfonya lekvár
700Ft – 2,000Ft
Gyümölcstartalom: 75%
A hagyományos felhasználás mellett a feketeribizlihez hasonlóan sültek, elsősorban vadak mellé fogyasztható.
Elfogyott
Csipke lekvár
700Ft
Azt hiszem a legértékesebb lekvárunk, mellyel sok vásárlónk vágyát elégítjük ki. Hála a gépesített paszírozásnak nem kell horrorisztikus áron adnunk, sőt.
Erdei lekvár
900Ft
Összetétel: 70 % gyümölcs (piros- és feketeribizli, málna, szeder), cukor, gyümölcspektin
Feketeribizli lekvár
900Ft
Összetétel: 66 % ribizli, cukor
A hagyományos felhasználáson kívül sültek mellé is ajánljuk.
Kajszibarack lekvár
750Ft – 1,400Ft
Összetétel: 80% barack, cukor
Klasszikus lekvár. Palacsintába, piskótába szinte pótolhatatlan.
Kökény lekvár
700Ft
Igazi kuriózum. Semmivel össze nem téveszthető íz. Enyhe fanyarságát nem nyomja el a csupán 30 % cukor. Ilyet boltban nem kapni, de máshol sem nagyon.
